1. Tort din biscuiți cu banane

Ingrediente:

  • 2 kg biscuiți
  • 8 banane
  • 2 l smântână
  • 1 kg zahăr
  • 200 g ciocolată

Mod de preparare:

1. Pentru început, batem smântâna cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul și amestecăm foarte bine.

2. Pe o tavă, adăugăm uniform un strat de biscuiți. Pe deasupra, adăugăm un strat de cremă și câte o felie de banană. Procedăm la fel cu restul ingredientelor, singurul secret fiind modelul de tablă de șah. Trebuie să altenați ordinea ingredientelor pentru a obține acest efect (biscuite – cremă -banane).

3. La final, decorăm cu ciocolată și firimituri de biscuiți.

2. Tort din biscuiți cu cremă de vanilie

Ingrediente:

  • 600 g biscuiți
  • 600 g unt
  • 600 g zahăr
  • 2 ouă
  • 600 ml lapte
  • 2 linguriță amidon
  • 4 pahare de miez de nucă
  • vanielie

Mod de preparare:

1. Pentru început, turnăm 300 ml de lapte într-un vas. Adăugăm făina și amestecăm bine. Restul de 300 ml de lapte îl punem la fiert.

2. Când a început să fiarbă, adăugăm făina amestecată cu lapte. Mixăm bine până la omogenizare. După ce am obținut un amestec omogen și dens, luam de pe foc.

3. Cu ajutorul unui mixer, batem untul. Adăugăm zahărul, ouăle și amestecul pregătit anterior. Mixăm foarte bine până obținem un aluat fin și omogen.

4. Cu ajutorul unui blender, mărunțim biscuiții. Procedăm la fel cu miezul de nucă.

5. Adăugăm biscuiții și miezul de nucă în crema pregătită anterior. Turnăm amestecul într-o tavă de copt și o lăsăm la frigider câteva ore pentru solidificare.

3. Tort cu fructe fără coacere

Ingrediente:

  • 1.5 kg biscuiți
  • 1 l smântână
  • 50 g gelatină
  • 400 g zahăr
  • 6 banane
  • 6 portocale
  • 6 kiwi
  • 4 mere
  • fructe de pădure

Mod de preparare:

1. Pentru început, punem gelatina la hidratat.

2. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem fructele bucățele. Păstrăm doar câte un fruct pentru decor.

3. Într-un bol, turnăm smântâna. Adăugăm zahărul, fructele, gelatina topită și amestecăm foart bine până la omogenizare.

4. Pe un platou, adăugăm uniform un start de biscuiți. Pe deasupra, adăugăm compoziția obținută iar la final decorăm cu fructele păstrate anterior.

Să aveți poftă!