Atât de fraged și de bun încât se topește în gură – Ștrudel cu mere din aluat sfărâmicios

Ingrediente:

  • 400 g unt
  • 400 g făină
  • 400 g zahăr
  • 4 ouă
  • 5 mere
  • 2 lingurițe scorțișoară

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem untul bucățele. Adăugăm făina, zahărul și amestecăm bine. Adăugăm ouăle și frământăm până obținem un aluat moale și omogen, pe care îl punem la frigider pentru 60 de minute.

2. Întindem aluatul pregătit anterior, într-o foaie subțire. Pe deasupra, adăugăm merele date prin răzătoare.

3. Adăugăm zahărul și scoțișoara. Formăm rualda și o așezăm într-o tavă de copt. Coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 30 de minute.

4. După ce s-a copt, decorăm cu zahăr pudră.

Poftă bună!

Loading...