Cea mai bună rețetă când sunteți în criză de timp – File de pui în sos de smântână

Veți avea nevoie de doar o jumătate de oră și câteva ingrediente pentru a pregăti un adevărat deliciu culinar.

Ingrediente:

  • 600 g piept de pui
  • 1 ceapă mică
  • 200 g ciuperci Champingnon
  • 200 ml smântână
  • sare
  • piper negru măcinat
  • ulei
  • pătrunjel verde

Mod de preparare:

  • Pieptul de pui se spală și se taie în bucăți medii, ciupercile se curăță, se taie în jumătăți și se feliază în felii subțiri, iar ceapa se decojește și se taie julien.
  • Ceapa se călește timp de 5 minute într-o tigaie încinsă cu puțin ulei, apoi se adaugă carnea de pui și se prăjește la foc mediu, timp de 10 minute.
  • Se adaugă ciupercile, se amestecă și se mai gătește pentru încă 10 – 12 minute.
  • Se adaugă smântâna, se asezonează cu sare și piper, se acoperă tigaia cu un capac și se lasă la foc mediu pentru 10 minute.
  • După ce preparatul este gata, se asezonează cu pătrunjel verde tocat, se amestecă și se mai lasă 2 minute pe foc.

Acest preparat merge de minune alături de o salată verde, ardei copți sau chiar murături.

Să aveți poftă!

Sursă: kilorețete.ro

Loading...