Cele mai gustoase eclere cu cremă fiartă – O să-ți faci un obicei din a le prepara

Ingrediente pentru aluat:

  • 250 ml apă
  • 250 ml lapte
  • 320 g făină
  • 200 g unt
  • sare
  • zahăr
  • 10 ouă
  • 2 ouă pentru tapetat

Ingrediente pentru cremă:

  • 1 l lapte
  • 320 g zahăr
  • 6 gălbenușuri
  • 300 ml frișcă
  • 100 g amidon
  • vanilie

Mod de preparare:

1. Într-un bol, turnăm laptele. Adăugăm apa, untul, sarea și zahărul. Amestecăm foarte bine, cu ajutorul unui mixer, până la omogenizare.

2. Punem amestecul obținut la fiert la foc mic. Adăugăm făina și amestecăm până obținem un aluat omogen.

3. Luam aluatul de pe foc și adăugăm ouăle. Amestecăm foarte bine, pe urmă turnăm aluatul obținut într-o pungă de patiserie.

4. Pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, formăm eclerele.

5. Coacem eclerele la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.

6. Într-un bol separat, adăugăm laptele și 160 de grame de zahăr. Punem amestecul la fiert la foc mic.

7. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle. Adăugăm zahărul rămas, amidonul și amestecăm foarte bine. Treptat, adăugăm laptele fierbinte, amestecăm, pe urmă punem compoziția la fiert la foc mic.

8. Amestecăm energic până când obținem o cremă densă și omogenă. Adăugăm vanilia și luam crema de pe foc. O lăsăm la răcit, la frigider, câteva ore.

9. Cu ajutorul unui mixer, batem frișca. Adăugăm crema pregătită anterior și amestecăm foarte bine.

10. Turnăm crema obținută într-o pungă de patiserie și umplem eclerele răcite. La final, decorăm cu glazură de ciocolată.

Poftă bună!