Fantastic de sănătos și delicios, bucuria celor mici – Tort de morcovi

Ingrediente pentru blat:

  • 8 ouă
  • 440 ml ulei
  • 700 g făină
  • 800 g morcovi
  • 700 g zahăr
  • 4 lingurițe praf de copt
  • scorțișoară
  • coaja rasă de la o portocală
  • 400 g miez de nucă
  • 40 g unt
  • 1 linguriță sare

Ingrediente pentru cremă:

  • 1 kg crempă de brânză
  • 400 g unt
  • 400 g zahăr pudră

Mod de preparare:

1. Pentru blat, punem miezul de nucă într-o tigaie încinsă fără ulei. Coacem la foc mic, adăugăm untul și amestecăm bine.

2. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle. Adăugăm zahăruș și mixăm până obținem o spumă tare ce își păstrează forma.

3. Turnăm uleiul, adăugăm făina, praful de copt, scorțișoara și coaja rasă de portocală. Amestecăm totul foarte bine până la omogenizare.

4. Morcovii îi dăm prin răzătoarea mică, pe urmă îi adăugăm în compoziție. Adăugăm și miezul de nucă pregătit anterior. Amestecăm totul foarte bine.

5. Împărțim aluatul în 3 părți egale. Coacem blaturile la temperatura de 180 de grade, timp de 25 minute.

6. Pentru cremă, cu ajutorul unui mixer batem ouăle. Adăugăm zahărul și crema de brânză. Amestecăm bine până la omogenizare.

7. Pentru a monta tortul, tapetăm primul blat cu o treime din cantitatea de cremă. Pe deasupra, adăugăm al 2-lea blat și procedăm la fel până terminăm ingredientele. La final, decorăm tortul cu miez de nucă și firimituri de blat. Lăsăm tortul la frigider pentru câteva ore.

Loading...