Prăjitură fără făină, cu alune și gust fin de lămâie – Combinația perfectă

Ingrediente pentru blat:

  • 12 albușuri de ou
  • 120 g zahăr
  • 320 g alune
  • 320 g zahăr

Ingrediente pentru cremă:

  • 1 l lapte
  • 320 g zahăr
  • 12 gălbenușuri de ou
  • 8 linguri amidon
  • sucul și coaja de la 2 lămâi
  • 500 ml frișcă
  • 120 g ciocolată neagră
  • 2 linguri coniac

Mod de preparare:

1. Pentru blat, amestecăm zahărul pudră cu alunele măcinate.

2. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile. Adăugăm zahăr și amestecăm foarte bine.

Adăugăm alunele și amestecăm cu grijă, îmtr-o singură direcție, de sus în jos.

3. Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu ulei.

Coacem la temperatura de 175 de grade, timp de 30 de minute.

4. După ce s-a răcit, tăiem blatul obținut în 2 părți egale.

5. Pentru cremă, batem gălbenușurile cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, amidonul și laptele. Amestecăm totul foarte bine până la omogenizare. Adăugăm coaja de lămâie iar la final sucul de lămâie.

6. Punem amestecul la fiert la foc mic. Amestecăm până când obținem o cremă densă și omogenă.

7. Cât timp se răcește crema, batem frișca (păstrăm 80 ml) cu ajutorul unui mixer, pe urmă o adăugăm în cremă și amestecăm.

8. Într-un bol, adăugăm frișca rămasă, ciocolata neagră și coniacul. Punem la încălzit pe baie de aburi și amestecăm până obținem o glazură fină și omogenă. Pe urmă, tapetăm blaturile cu glazura obținută și le punem la frigider pentru 60 de minute.

9. Scoatem blaturile din frigider și le tapetăm cu cremă. Le așezăm unul peste altul iar la final, decorăm cu resturile de blat și zahăr pudră.

Loading...