Priviți ce bine arată și imaginați-vă gustul – Plăcințele cu carne de pui și cartofi

Ingrediente:

  • 1 kg carne tocată de pui
  • 500 g unt
  • 2 ouă
  • 2 linguri oțet
  • 2 cartofi
  • 2 cepe
  • făină
  • verdeață
  • sare, piper

Mod de preparare:

1. Pentru început, pregătim aluatul. Într-un bol, batem ouăle, adăugăm oțetul și apa.

Amestecăm bine până la omogenizare.

2. Adăugăm untul și făina. Frământăm până obținem un aluat moale și omogen.

Așezăm aluatul în frigider pentru 10 minute.

3. Pentru umplutură, curățăm ceapa și cartoful. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem ceapa mărunt iar cartoful îl dăm prin răzătoare.

4. Adăugăm carnea tocată și verdeața. Condimentăm totul cu sare și piper și amestecăm foarte bine până la omogenizare.

5. Scoatem aluatul de la frigider și îl întindem într-o foaie subțire. Cu ajutorul unei forme, decupăm pătrățele mici.

6. Așezăm umplutură în mijloc și câte o bucățică de unt. Formăm pachețele, pe care le așezăm într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 minute.

Poftă bună!

Loading...