Rețetă din copilărie – Turte ușoare și gustoase pe bază de chefir

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 2 lingurițe bicarbonat de sodiu
  • 1 l chefir
  • 4 linguri ulei vegetal
  • 1 kg făină
  • 100 g unt
  • sare

Mod de preparare:

1. Într-un vas, turnăm chefirul. Adăugăm bicarbonatul de sodiu și amestecăm. Adăugăm ouăle, uleiul și mixăm până la omogenizare. Lăsăm compoziția 15 minute.

2. Treptat, adăugăm făina cernută. Frământăm până obținem un aluat moale și omogen, pe urmă îl lăsăm la crescut, într-un loc cald, timp de 10 minute.

3. După ce a crescut, întindem aluatul astfel încât să formăm o ruladă. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem rulada în bucățele mici. Întindem bucățelele de aluat în turte subțiri cu grosimea de 1cm.

4. Prăjim turtele într-o tigaie încinsă cu ulei. Coacem la foc mic, până se rumenesc frumos.

5. După ce s-au copt, le așezăm pe un platou și le tapetăm cu unt.

Să le savurați cu poftă!