Rețetă pentru faimoasa prăjitură Albinița – Un desert pur și simplu genial

Ingrediente necesare

Ingrediente pentru blat

  • 400 g faina alba
  • 1 ou
  • 150 g zahar
  • 30 g unt
  • 2 linguri miere de albine (incalzita)
  • 2,5 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat

Ingrediente pentru cremă

  • 170 g unt
  • 1 plic vanilie
  • 200 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri gris
  • 1 gem de caise

Ingrediente pentru glazură

  • 3 linguri apa
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 25 g unt
  • 100 g ciocolata menaj

Cum se prepară?

Pasul 1

Freaca oul cu zaharul si untul, dupa care adauga mierea, laptele si bicarbonatul. Amesteca totul pe aburi pana se ingroasa.

Pasul 2

Ia compozitia de pe aburi si toarna faina treptat. Imparte compozitia obtinuta in 4 parti si intinde cu multa faina. Pune foile la foc iute pe dosul tavii unse cu grasime si presarata cu faina.

Pasul 3

Pentru crema trebuie sa mixezi untul cu vanilia si zaharul pana se face spuma. Separat, fierbe laptele cu grisul si lasa-l sa se raceasca. Cand s-a racit, se amesteca cu untul.

Pasul 4

Pentru glazura fierbe totul pe foc mic, pana se ingroasa compozitia.

Pasul 5

Unge prima foaie cu jumatate din crema, al doilea blat cu gem, al treilea cu restul de crema, in timp ce al patrulea blat il ungi cu glazura.

Poftă bună!