Rezultat rapid și de excepție – Masați-vă tenul folosind un cub de gheață de cafea

Nelipsită din aproape orice casă, cafeaua ne înviorează şi ne protejează de boli. Pe lângă faptul că ne înviorează trupul şi spiritul, cafeaua lucrează şi în slujba frumuseţii.

Protejează pielea

Oricine poate beneficia de compuşii miraculoşi ai cafelei. Integrată în ritualul de frumuseţe, ajută pielea să ţină piept cu radicalii liberi care o îmbolnăvesc şi o îmbătrânesc.

Cofeina, care se regăseşte din plin în cafea, netezeşte, oferă luminozitate şi strălucire pielii, reduce ridurile, elimină umflăturile, apa în exces şi semnele de oboseală, încetinind îmbătrânirea.

Pentru reţete, poate fi utilizat şi zaţul, fin, proaspăt, chiar cald.

Iată câteva metode inedite prin care putem profita din plin de proprietăţile terapeutice ale cafelei şi ale zaţului:

Cuburi de gheaţă din cafea

Gheaţa cosmetică întinde pielea şi îi dă luminozitate.

– Preparaţi o cafea tare (fără zahăr), pe care, după ce s-a răcit, o turnaţi în tăviţa de cuburi de gheaţă, pe care o puneţi în congelator şi pe care o lăsaţi cel puţin 3 ore. Când doriţi să arătaţi bine, chiar şi înainte de un eveniment, masaţi tenul curat cu un cub de gheaţă din cafea, timp de câteva minute. Rezultatele nu vor întârzia să apară.

– Cuburile de gheaţă din cafea pot fi servite şi într-un pahar de lapte sau de shake cu vanilie. Puteţi condimenta cu scorţişoară sau chiar alune mărunţite pe deasupra. Rezultatul este delicios şi spectaculos.

Tratament anticelulită

Din cafea se mai poate obţine şi un tratament anticelulită, foarte eficient şi pentru combaterea depozitelor de grăsime “încăpăţânată”. Efectele se văd în doar câteva zile.

– Amestecaţi o jumătate de ceaşcă de zaț sau cafea măcinată, 2 linguri de ulei de măsline sau de floarea-soarelui şi aplicaţi crema obţinută pe zonele cu probleme, prin masaj uşor. Acoperiţi cu o folie de plastic, lăsaţi să acţioneze timp de 5-10 minute şi desfaceți folia. Stând în cadă, masaţi câteva minute zonele cu celulită, cu amestecul rămas, apoi clătiţi cu apă călduţă. Repetaţi procedura de cel puţin 3 ori pe săptămână.

Mască cu cafea, pentru ten gras sau mixt

Curăţă, tonifică şi strânge porii, având un efect de lifting asupra tenului.

– Amestecaţi 3 linguri zaț sau cafea măcinată cu 1 albuş. Întindeţi preparatul pe faţă, prin masaj uşor. Lăsaţi să se usuce, după care spălaţi cu apă călduţă, apoi cu apă rece.

Comprese cu cafea, contra cearcănelor

Compresele cu cafea sunt foate bune pentru estomparea cearcănelor.

– Preparaţi o cantitate mică de cafea tare, iar după ce s-a răcit, ȋnmuiați comprese din tifon în ea şi aplicaţi-le pe ochi şi în zona cearcănelor. Lăsaţi să acţioneze 15-20 de minute, repetând tratamentul mai multe zile, până la estomparea cearcănelor.

Cremă excepţională cu cafea, pentru ten şi corp

Hrăneşte, catifelează, reduce ridurile, dezinflamează şi stimulează circulaţia.

– Într-un vas pus pe aburi, adăugaţi 1 lingură ceară de albine şi 1 lingură unt de cacao. După ce s-au topit, îndepărtaţi vasul de pe foc şi adăugaţi 1 lingură de ulei de măsline, 1 lingură de ulei de migdale, 1 lingură de cafea solubilă (ness) şi 3 picături de ulei esenţial de lavandă. Amestecaţi până la omogenizare, apoi depozitaţi crema într-un recipient de sticlă închis ermetic, la loc răcoros.

Sursă: TopRemediiNaturiste.ro

Loading...