Ruladă delicioasă cu nuci și mac – Te cucerește încă de la prima bucățică

Ruladă parfumată și aerată, cu umplutură de nuci și mac, pe bază de aluat cu drojdie…

Este, într-adevăr, Dragoste la prima bucățică

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat:

  • 250 ml apă caldă
  • 15 grame drojdie uscată
  • 110-120 grame unt
  • 120 grame zahăr
  • 3 ouă
  • 1 linguriță sare
  • 500 grame făină

Ingrediente pentru umplutura cu mac:

  • 120 ml lapte
  • 50 grame zahăr
  • 250 grame semințe de mac
  • 60 grame stafide
  • 5 linguri miere
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie

Ingrediente pentru umplutura cu nuci:

  • 120 ml lapte
  • 50 grame zahăr
  • 350 grame nuci
  • 60 grame stafide
  • 5 linguri miere
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • 1 ou

Cum se prepară?

Pentru aluat, amestecați drojdia cu apa caldă și un pic de zahăr și lăsați amestecul deoparte pentru 5 minute, timp în care la suprafața acestuia vor apărea câteva bule, semn că drojdia a devenit activă…

Se topește untul, se amestecă cu zahărul rămas, oul și sarea… se adaugă la drojdie…

Se omogenizează bine compoziția.

Se adaugă făina cernută prin sită și se frământă bine aluatul…

După 5-10 minute de frământare, aluatul va deveni neted și elastic… Nu ar trebui să se mai lipească de mâini…

Se acoperă aluatul bine frământat și se lasă pentru 1-2 ore, la loc călduț.

Pentru umplutura de nuci: se mărunțesc nucile cu ajutorul unui blender, se amestecă cu restul ingredientelor și se
pun într-o cratiță la foc mic, pentru 5 minute…

Pentru umplutura de mac: se amestecă semințele de mac cu celelalte ingrediente și, de asemenea, se pun la foc pentru
5 minute…

Pentru asamblarea ruladelor, se împarte aluatul în 2 părți egele și se întinde cu sucitorul în formă de dreptunghiuri.

Se pun umpluturile și se rulează aluatul.

Se aranjează ruladele pe tava pe care coaceți, tapetată în prealabil cu hârtie de copt. Se lasă deoparte aproximativ 60 min., timp în care ar trebui să se dubleze în volum…

După o oră, bateți bine un ou și ungeți ruladele…

Se coc apoi în cuptorul preîncălzit, la 200 grade Celsius, timp de 30-40 minute…

Se răcesc, se feliază și se servesc.

Să aveți poftă!

Loading...