Tort cu cremă de brânză și piersici – Rețetă fără coacere, ideală când ești pe fugă

Ingrediente:

  • 1 kg brânză de vaci
  • 6 linguri smântână
  • 10 linguri zahăr
  • 180 g unt
  • 60 g biscuiți cu zahăr
  • piersici conservate

Ingrediente pentru glazură:

  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri smântână
  • 6 linguri zahăr

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui blender, mărunțim brânza de vaci. Adăugăm untul, smântâna și amestecăm foarte bine.

2. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem piersicile cubulețe. Sucul (compot) obținut, îl turnăm într-un bol separat.

3. Acoperim o tavă cu hârtie de copt. Tapetăm fundul cu 2-3 linguri de cremă de brânză. Pe deasupra, adăugăm un strat de biscuiți însiropați în compot.

4. Adăugăm un start de cremă de brânză apoi repetăm procesul până terminam toate ingredientele. La final, adăugăm piersicile pregătite anterior.

5. Acoperim tortul cu o folie de plastic și îl punem la frigider pentru 2-3 ore, pentru solidificare.

6. Pentru glazură, amestecăm pudra de cacao, smântâna și zahărul. Punem compoziția la încălzit, pe foc mic. Amestecăm energic până obținem o glazură densă și omogenă.

7. După 2-3 ore, scoatem torul din frigider. Cu ajutorul unui cuțit, scoatem prăjitura din formă și o decorăm cu glazura pregătită anterior.

Să îl savurați cu drag!